Yönetmelik, yangın merdivenlerinin asgari boyutları, gaile taşıma kapasiteleri ve mukteza yangına dayanıklılık dereceleri dahil geçmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını sağlamlar.
Yangın merdivenine sahip yapmak balaban bir avantajdır. Pekâlâ bu yararı tekvin etmek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri artık meşru çerçeve şeşna alınmıştır. Özellikle yeni meydana getirilen faziletli binalarda yangın merdiveni binanın inşa aşamasında yapım edilmektedir. Fakat pekâlâ bir yangın merdivenine malik yürütmek bâtınin binanızın yeni olması evet da fazlaca mualla olması gerekmemektedir.
Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri acil durumlarda insanların en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.
Yangın baplarının üretim amacı âdem evladı esenlığını yangın ve kötü kavaraının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.
Yangın merdiveni yönetmeliği gerçekte elan geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Için Kanun” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasavvurı, kurulumu ve hizmetı dahil yapmak üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini ana hatlarıyla belirtmektedir.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarısının aracısız çatı dışına açılması gerekir.
Yangın kapisinda panik pas kolu ürkü çabucak kapının haydi haydi açılması dâhilin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı yardımıyla yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, umumiyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Yapı çışitalarında kullanılan baplar meselelevi hasebiyle farklı malzemelerden üretildiği ciğerin ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanlar bağırsakeride mahsur kalabilir.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; kesme adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde üs olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:
Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının taliı dizi otomasyon sistemlerine yakışır aksesuarlarla donatılmıştır. Cümle odası yangın bapları camlı olur.
Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.
ve montajıyla meşguliyetan tüm firmalar ile bizim fiyatlarımızı zıtlaştırabilirsiniz. Yangın kapısı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili kapıların özellikleriyle alınlaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.
Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit Yangın Çıkış Kapısı hulliyatlamaz. Bazı binalar kullanım saatleri dışında böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın kapıları kilitlenebilmektedir.
Kullanılan kapı fitili kucakin esrar sızdırmazlık şartı yoksa henüz konuşu kapı fitili kullanılarak daha ehven üretim katkısızlanabilir.